Training voor Security Behavior Coach is nu beschikbaar!


Geweldig nieuws! Onze partner Security Academy heeft samen met SECO Institute onlangs twee nieuwe trainingen geïntroduceerd: Security Behavior Foundation & Coach. Deze trainingen zijn tastbare resultaten van het Security Behavior Coach project van PCSI dat we in 2020 zijn gestart met onze core-partners ABN AMRO, ING, Achmea en TNO.

De rol van Security Behavior Coach is nieuw op het gebied van cybersecurity. Door zich te richten op de wisselwerking tussen mensen, processen en technologie, wil de Security Behavior Coach risico's als gevolg van menselijk gedrag verminderen en cyberproblemen proactief voorkomen. Door vast te stellen hoe en wanneer mensen gedurende de werkdag in aanraking komen met data, kan de coach de omstandigheden blootleggen waarin psychologisch gerelateerde kwetsbaarheden in het systeem kunnen leiden tot beveiligingsincidenten.

Volgens PCSI-projectleider Rick van der Kleij “brengt het integreren van de rol van Security Behavior Coach in organisaties tal van voordelen met zich mee. Ten eerste maakt het een proactieve, strategischere benadering van cybersecurity mogelijk, door de onderliggende oorzaken van cyberrisico's aan te pakken. Door zich op risico's als gevolg van menselijk gedrag te richten, kunnen organisaties de kans op incidenten verkleinen en potentiële financiële, reputatie- en operationele schade minimaliseren. Bovendien bevordert een mensgericht design in cybersecurity een gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid bij werknemers. Door individuen te betrekken bij het design van het cybersecuritysysteem en hen te voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden, creëren organisaties een gezamenlijke verdediging tegen cyberbedreigingen. Deze collectieve inspanning verbetert niet alleen de algemene houding ten aanzien van cybersecurity, maar bevordert ook een cultuur van waakzaamheid en veerkracht.”

We zijn erg blij dat Security Academy deze belangrijke cursussen opneemt in het programma dat op 13 november 2023 van start gaat. Wij hopen dat deze nieuwe training je zal uitdagen om een rol te spelen in deze overgang naar een nieuwe holistische benadering van cybersecurity.

Klik hier om naar de website van Security Academy te gaan voor meer informatie over de cursussen.

Deel deze pagina

Beeldmerk PCSI
PCSI is een samenwerking van
    ABN-AMRO Achmea ASML Belastingdienst ING TNO