Ideation workshop


Het PCSI innoveert op het gebied van cybersecurity. Om snel te kunnen schakelen en de kans op succes van de projecten te maximaliseren, werken we met een kortcyclisch innovatiesysteem. Deze wendbare manier van innoveren noemen we 'Collaborative Orchestrated Innovation'. Dit is de eerste keer dat innovatieprojecten op het gebied van cyberbeveiliging op deze manier werken. Het startpunt van onze manier van werken is onze Cyber Security Radar. We selecteren periodiek de meest significante en impactvolle trends door drie keer per jaar thema selectiemomenten te organiseren.

Ideation workshops

Tijdens deze creatieve workshops bedenken medewerkers van alle PCSI-partners gezamenlijk innovatieve projectideeën per trend. Uiteindelijk wordt één idee per trend uitgewerkt tot een projectvoorstel.

Dragons' Den

Alle projectvoorstellen worden gepitcht aan de PCSI stuurgroep in een Dragons' Den setting waarna ze worden beoordeeld op basis van verschillende criteria. Criteria die worden gehanteerd zijn onder andere de 'Wow'-factor, de voordelen van het potentiële resultaat en of samenwerking cruciaal is om het resultaat te bereiken. Als de beoordeling positief is, kan het project starten in de Explore-fase van het gefaseerde innovatieproces.

Klik op de onderstaande fotogalerij voor een impressie.

Beeldmerk PCSI
PCSI is een samenwerking van
    ABN-AMRO Achmea ASML Belastingdienst ING TNO